Programele noastre sunt despre oameni și pentru oameni. Conținutul acestora este în proporţie de peste 80% experiential, astfel încât participanţii să fie puşi în diferite contexte care să-i ajute şi să devină conştienţi de sine, dar şi de lumea din jurul lor.  Programele acţionează la nivel profund, implicând şi provocând participanţii în procese de cunoaştere de sine folosind jocuri, poveşti şi metafore. 

La nivel individual, demersul exerciţiilor este de autocunoaştere şi are la bază armonizarea gândurilor cu corpul şi cu acţiunile noastre în aşa fel încât să ne simţim ca o unitate. E foarte important să mă cunosc și să mă înţeleg pe mine înainte de a-i cunoste, înţelege, influenţa şi conduce pe ceilalţi.

Una dintre proprietăţile de bază ale unei echipe este nivelul de coeziune, gradul în care membrii sunt atraşi de echipă. Atunci când nivelul de coeziune este înalt, membrii echipei sunt motivaţi să participe în activităţile de grup şi să ajute echipa să-şi atingă obiectivele. Gradul de coeziune este dat de suprapunerea de valori şi interese ale membrilor echipei şi de gradul de comunicare şi raport pe care-l realizează între ei.  Sentimentul de coeziune este, de asemenea, dat de abilitatea membrilor echipei de a înţelege hărţi mentale diferite şi de a avea persective diferite.

Programele şi training-urile noastre sunt create 100% pornid de la nevoile clienţilor. Clienţii au propriile nevoi, iar noi avem expertiza pentru a crea soluția potrivită lor.

Mai jos sunt câteva dintre cursurile create pentru o parte dintre clienţii noştri. 

 

MANAGEMENTUL STRESULUI

 
Stresul este reacția minții și corpului nostru atunci când îi este amenințat echilibrul sub acțiunea unor agenți care pun în pericol mecanismele sale homeostatice. Bolile cardiovasculare, dezechilibrele gastrointestinale, anxietatea și depresia și chiar reacțiile sistemului imunitar sunt puse pe seama stresului.
Stresul este un produs secundar al schimbării, și dacă nu putem evita situațiile stresante, ceea ce putem face este să alegem modul în care răspundem acestor situații. Acelaşi eveniment poate produce sau nu efecte negative asupra sănătății noastre în funcție de modul în care ne poziționăm față de acesta.
Cursul susține procesul de autocunoaștere și oferă instrumente pentru armonizarea gândurilor noastre cu corpul și cu acțiunile noastre în așa fel încât să ne simțim ca o unitate.

DRIVING ENGAGEMENT

Un studiu realizat de Gallup in 2013, arată că, la nivel global, nivelul de “engagement” în rândul angajaților este de doar 13%. În Europa centrala și de est procentul este de 11%.
Cursul atinge atât latura rațională - care sunt competențele mele și obiectivele pe termen mediu și lung și cum le potrivesc cu nevoile și asteptările organizatiei, dar și pe cea emoțională - care sunt valorile mele, ce e important pentru mine, care e strategia mea de motivare, ce mă diferențiază și cum pot dezvolta relații ecologice cu ceilalți. Și după ce participanții își înteleg propriile filtre și descoperă propriile “butoane” de engagement, aceștia sunt capabili să-i influențeze și pe ceilalți.

MANAGEMENTUL CONFLICTELOR

Cursul este o călătorie a conștientizării pe parcursul căreia participanții își vor identifica părțile interioare aflate în conflict, dar și ceea ce uneori îi aduce în conflicte cu exteriorul.
În ambele situații, conflicte interioare – conflicte exterioare, când vorbim de conflict vorbim de două părți. Și atunci când ne gandim la rezolvarea unui conflict este important să înțelegem intenția pozitivă a fiecărei părți și este esențial ca ambele părți să-și găsească locul în noua formulă.

CRITICAL THINKING

Pe parcursul workshop-ului dezvoltăm abilitățile de bază necesare în procesul de gândire critică. Un prim beneficiu al practicării gândirii critice este creșterea eficienței procesului de luare a deciziilor. Participanții își identifică și depășesc barierele care împiedică procesul de gândire critică, realizând un mai bun balans între intuiție și raționament logic. Își conștientizează tiparele proprii de gândire și le pot compara cu altele. Alături de gândirea critică, cea creativă joacă un rol important în procesul de luarea a deciziilor, de rezolvare a problemelor etc.

EFFICIENCY UP

”Dacă faci în continuare ce ai făcut și până acum, vei obține ce ai obținut până acum.”
Timpul este cea mai prețioasă resursă întrucât eficiența personală este o măsură directă a modului în care ne investim timpul. Cursul, într-o manieră diferită de alte abordări ale managementului timpului, propune, în primul rând, o conștientizare a modului propriu de raportare la timp. În funcție de necesități, participanții vor lucra pe propriile nevoi de dezvoltare pentru creșterea eficienței personale.

TRAIN THE COACH

Fiecare sportiv are un coach. Menirea esențială a unui coach este să scoată ce e mai bun din sportivul respectiv și, astfel, să îl aducă la forma maximă. Sportivul trebuie să fie în “forma maximă” exact în timpul competiției și nu cu o zi înainte sau după.
De ce liderii, managerii, supervizorii, experții ar trebui să se descurce fără un coach? Nu ar fi util și pentru ei să descopere care este forma lor maximă și cum pot ajunge în această formă exact în momentul în care au nevoie de ea?

BUSINESS ETIQUETTE

Ai 10 secunde pentru a face o primă impresie bună atunci când te întâlnești cu o persoană. Modul în care te prezinți are impact atât asupra reputației tale cât și asupra imaginii companiei.
Vom aduce în atenția participanților aspectele importante care țin de relațiile sociale, imagine de sine și imaginea companiei pe care o reprezintă.

BUILDING RESILIENCE IN TIMES OF CHANGE

Pentru angajați schimbarea înseamnă incertitudine pentru propria perspectivă, pentru a-și păstra job-ul, condițiile de muncă și relațiile inițiale. Teama generată de schimbare îi face pe oameni să se opună schimbării. Schimbarea în sine generează opoziția și adversitatea oamenilor. Distingem între rezistența rațională și cea subiectivă. Angajații pot considera că schimbarea le poate prejudicia viața personală și profesională și pot decide să riposteze. Aceasta este rezistența rațională. Rezistența subiectivă reprezintă produsul unor procese psihologice nefavorabile, cum ar fi anxietatea, frustrarea, încrederea în sine etc.
Totuși, în general oamenii se adaptează bine situațiilor de schimbare și condițiilor stresante. Ce le dă posibilitatea să o facă? Reziliența, un proces continuu care necesită timp și efort și îi determină pe oameni să întreprindă un număr de acțiuni.


GROW YOUR LEADERSHIP POTENTIAL

Scop

Este un program intensiv de dezvoltare a abilităților de leadership prin creșterea competențelor

 • de sine: conștientizarea și controlul propriilor emoții, auto-evaluare, încredere în sine creativitate, flexibilitate și motivație.
 • sociale: empatie și dezvoltarea celorlalți, dezvoltarea relațiilor, managementul conflictelor, influență și munca în echipă
 • de specialitate: stabilirea si lucrul cu obiective, delegare și empowerment.

 Agenda programului este în proporție de peste 80% experiențială, astfel încât participanții să fie puși în diferite contexte care să îi ajute să conștientizeze felul în care se raportează la ceilalți, la rolul lor și la companie. Programul acționează la nivel profund, implicându-i și provocându-i pe participanți în exersarea competențelor necesare în rolul de manager / leader, prin exerciții, discuții, povești și metafore.

La nivel individual, demersul exercițiilor este de autocunoaștere. Este foarte important să mă cunosc, să mă înțeleg pe mine înainte de a-i cunoaște, înțelege, influența și conduce pe ceilalți. Dacă ești acordat pe frecvența proprie, apoi și cu a celorlalți, este ușor să vibrezi împreună cu ei în același ton. Este exact ca într-o orchestră - diferite instrumente produc oscilații separate și totuși reușesc să creeze un întreg armonios.

Beneficii

 • O mai bună cunoaștere de sine și valorificarea propriului potențial.
 • Creativitate și flexibilitate.
 • Automotivare, dar și motivarea celorlalți.
 • O mai bună calitate a vieții prin crearea echilibrului viață profesională-personală.
 • Construirea de noi strategii pentru a comunica cu succes, chiar și cu partenerii dificili de dialog.
 • Asumarea responsabilității în ceea ce privește propria viață.
 • Susținerea asertivă și eficientă a punctelor de vedere.
 • Perspective multiple și orchestrarea de soluții win-win în situații tensionate.
 • Construirea identității echipei, spiritului de echipă și angajamentului.
 • Concentrarea pe soluții și rezultate.
 • Managementul stresului în situații de criză,
 • Menținerea echilibrului interior și dezvoltarea abilităților de leader.
 • Stabilirea de obiective și urmărirea acestora.
 • Identificarea activităților cu valoare adăugată în rolul pe care îl dețin și învățarea procesului de delegare pentru celelalte.
 • Recunoașterea punctelor forte și susținerea procesului de dezvoltare pentru membrii echipei.
 • Importanța feedback-ului în dezvoltarea oamenilor și creșterea performanței.
Grupul țintă
OAMENI în roluri de senior management, șefi de departamente, team leaders, echipe de proiect etc. 
 
Structura
Fie 4 module (1 zi) fiecare, unul pe lună și 1 modul (2 zile) outdoor, fie 5 zile intensiv outdoor (recomandarea noastră).
 
Condiții de organizare
Datorită caracterului experiențial o grupă poate fi formată din maxim 12 participanți cu un singur trainer. Pentru un număr mai mare de participanți sunt necesari doi traineri.
 


COACHING INDIVIDUAL & DE ECHIPA!

De ce coaching?

Fiecare sportiv are un coach. Ar fi de neconceput ca un atlet să intre în competiție fără coach-ul său. Menirea esențială a unui coach este să scoată ce e mai bun din sportivul respectiv și, astfel, să îl aducă la forma maximă. Sportivul trebuie să fie în “forma maximă” exact în timpul competiției și nu cu o zi înainte sau după.

De ce liderii, managerii, supervizorii, experții ar trebui să se descurce fără un coach? Nu ar fi util și pentru ei să descopere care este forma lor maximă și cum pot ajunge în această formă exact în momentul în care au nevoie de ea?

Abordarea noastră

Indiferent că vorbim despre coaching-ul individual sau de echipă abordarea nostră este una non-directivă în care coach-ul ascultă, pune întrebări, explorează, sondează și crează spațiul pentru coachee să-și găsească soluții la probleme.

Noi credem că fiecare persoană are în interiorul său toate resursele de care are nevoie pentru a reuși. Pe parcursul procesului fiecare client(ă) devine conștient(ă) și își activează potențialul. Lucrăm împreună pentru a se cunoaște mai bine, pentru a-și înțelege motivațiile și pentru identificarea convingerilor care încetinesc sau blochează atingerea obiectivelor. Aceasta este o abordare transformațională care se concentrează pe valori, scop și schimbarea perspectivei. Există trei abilități de bază pentru facilitarea unui proces de coaching transformațional - conștientizare, angajament și practică.

Stabilirea de obiective are un rol important în procesul de coaching. Există întrebări fundamentale care au nevoie să fie adresate, cum ar fi: cine stabilește obiectivele, ce tipuri de obiective au cea mai mare valoare, cum pot fi îndeplinite obiectivele și cum poate fi incorporat feedback-ul.

De asemenea, credem că fiecare persoană va fi dispusă să schimbe un comportament numai atunci când va identifica beneficiile noului comportament. Pe parcursul ședințelor de coaching ne concentrăm pe găsirea de soluții și resurse necesare și nu pe analiza problemelor. Clientul își accesează propria creativitate pentru a găsi noi moduri de rezolvare a problemelor. În același timp lucrează la starea interioară necesară atingerii performanței dorite.

Beneficiile clientului:

 • Primește sprijin pentru a descoperi cea mai bună variantă a sa.
 • Are acces la propriul potențial și creativitate.
 • Vede crizele și procesele de schimbare ca oportunități.
 • Depășește barierele care stau în calea atingerii obiectivelor.
 • Își dezvoltă competențele de sine și sociale ca bază pentru cele profesionale.
 • Crează o bază pentru performanța dorită.
 • Profilaxia burnout.


KUTSCHERA REZONANZ®

A rezona (resonare în latină) înseamnă a repeta un sunet, respectiv o vibrație. În fizica, simplu spus, rezonanța se întamplă atunci când frecvențele undelor stimulante și a celor stimulate se află într-un raport armonios. În această stare este posibilă o interacțiune optimă între sisteme.
Asemănător pare a fi și în relațiile interumane: dacă eşti acordat pe frecvenţa proprie și cu a celuilalt atunci este uşor să vibrezi împreună cu el în acelaşi ton. Este exact ca într-o orchestră - diferite instrumente produc oscilații separate și totuși reușesc să creeze un întreg armonios.
Rezonanța înseamnă a fi în armonie cu tine insuți / însăți, cu mediul din care faci parte astfel încât oamenii să poată coopera de la egal la egal. 
 
KUTSCHERA RESONANZ® PRACTITIONER
 
Scopul formării Kutschera-Resonanz® Practitioner
Pentru a trăi o viață sănătoasă, fericită și de succes atât în plan personal cât și profesional.
Metoda Kutschera Resonanz® facilitează învățarea,  predarea și utilizarea concluziilor din teoria  comunicării care pun accentul pe obiective, rezultate și acțiune.
Veți învăța elemente de bază ale comunicării de  succes în care te prezinți autentic și respectuos.
Înveți să-ți accesezi potențialul și resursele ascunse și să le folosești cu succes în plan personal și profesional.

Beneficii Kutschera-Resonanz® Practitioner

 • Un mai bun management al propriei persoane și valorificarea propriului potențial.
 • Prezență increzătoare și charismatică.
 • Construirea de noi strategii pentru a comunica cu succes chiar și cu partenerii dificili de dialog.
 • Preluarea responsabilității asupra propriei vieți.
 • Susținerea eficientă a punctelor de vedere.
 • Recunoașterea punctelor forte ale celorlalți.
 • Concentrarea pe rezultate și identificarea resurselor necesare.
 • Managementul stresului în situații de criză.
 • Menținerea echilibrului interior și dezvoltarea abilităților de leader.
 
KUTSCHERA RESONANZ®-MASTER
 
Scopul formării Kutschera-Resonanz® Master
 • Ești pregătit să conduci centrat pe persoane și organizații.
 • Îți dezvolți stilul propriu de conducere și te arăţi convingător și competent.
 • Cunoști abilitățile de bază pentru o comunicare bună și le adaptezi oricărei situații.
 • Recunoști legături, faci asocieri sistemice și poți face diferența între ce este dat și nefolositor și unde este loc pentru schimbare.
 • Rămâi sănătos / sănătoasă și îi susții și pe ceilalți să rămână sau să devină sănătoși.
 • Îți îmbunătățești abilitățile de muncă în echipă și de rezolvare a conflictelor.
Conținutul formării Kutschera-Resonanz®-Master
 • Tipuri de conducere: A vorbi liniștit și sigur în fața unui grup; recunoașterea punctelor forte ale celorlalți; claritate în rolul de conducere. A te prezenta cu succes: tehnici de prezentare.
 • Formarea de echipe: stabilirea de obiective clare și atingerea cu elan și putere a scopurilor; conducerea echipelor spre succes şi performanță; recunoașterea jocurilor ascunse în echipe și managementul corect al acestora; echilibru între a da și a primi.
 • Performanța personală maximă și motivarea: a putea să-ți menții toată ziua puterea interioară și echilibrul interior; recunoașterea și întărirea punctelor forte personale.
 • Managementul conflictelor: A recunoaște bogația de a fi altfel; echilibrul între viața personală - viața profesională (Work-Life Balance).
Condiţii de participare
Pentru a putea participa la formarea Kutschera  Resonanz® Master este necesar să prezentați dovada absolvirii formării Kutschera Resonanz®-Practitioner.
 
KUTSCHERA RESONANZ® COACH
 
Scopul formării de Kutschera-Resonanz® Coach
Îți dezvolți competențe cheie de coaching și înveți tehnici pentru intervenții centrate pe persoane sau organizații. „Eu nu pot să învăț pe nimeni ceva, eu pot doar să-l ajut să descopere și dezvolte acel ceva în el.“ (Galileo Galilei)
 
Beneficiile formării de Kutschera Resonanz® Coach
 • Dezvoltarea abilității de a conduce persoane sau echipe cu focus atât pe persoane cât și pe obiective.
 • Creșterea competenței personale ca bază a competenței profesionale.
 • Cunoașterea și folosirea stilului propriu de coach și de leader.
 • Îmbunătățirea abilității de a face față conflictelor.
 • Time management și work-life balance.
 • Găsirea accesului la protențialul și creativitatea proprie.
 • Rezolvarea blocajelor care stau în drumul spre îndeplinirea obiectivelor.
 • Crearea stării celei mai potrivite ca premisă a perfomanței.
 • Profilaxia burnout.
 • Prevenția dependențelor .
Condiţii de participare
Pentru a putea participa la formarea Kutschera Resonanz® Coach este necesar să prezentați dovada absolvirii formării Kutschera Resonanz® Practitioner.
 
Calificare
Diplomele Kutschera Resonanz® sunt recunoscute de:
 • IANLP (International Association of nlp)
 • ÖVNLP (Österreichischer Dachverband für nlp)
 • John Grinder ”Quantum Leap“ (Co-founder of NLP)
 • ICO (International Coaching Organisation)
 • SWISS NLP (Verband Swiss NLP)
 
Mai multe detalii pe https://www.kutschera.org
 


ACCESAȚI ȘI ALTE TEME OFERITE DE ECHIPA NOASTRĂ
 • dezvoltarea viziunii și a misiunii;
 • managementul stării interioare – starea potrivită pentru succes;
 • managementul schimbării și al stabilizării;
 • echilibrul work-life;
 • training de comunicare;
 • public speaking și prezentări;
 • training pentru echipele de achiziții;
 • setarea obiectivelor;
 • emPOWERment;